Zo werd in de zomer van 1956 al een deel van de huidige E40 kust-Brussel in gebruik genomen en begon men met de aanleg van de noordelijke grote ring rond de hoofdstad. Ook de oude 19de-eeuwse boulevards rond de vijfhoek werden omgevormd tot een “petite ceinture” met meerdere rijvakken en tunnels onder de Troonstraat, Kruidtuin en Wetstraat. Tussen Simonis en het Sainteletteplein werd zelfs een tijdelijk viaduct gebouwd om de verkeersstroom op te vangen. Het bouwwerk diende te verdwijnen op het einde van 1958 maar bleef echter mooi op haar pootjes staan tot de ondertunneling van de Leopold II-laan voltooid was in... 1985 (de cijfertjes zaten initieel alvast goed, alleen klopte de volgorde niet helemaal).

De wagens raakten bijgevolg vlotjes in Brussel, maar daarmee was de kous niet af. De bestaande parkeerplaatsen konden onmogelijk deze toestroom aan en zo werd in 1957, onder andere, “Parking 58” gebouwd. In het centrum van de stad, op de hoek van de Bisschopstraat en de Zwarte Lievevrouwstraat, ontstond een mastodont van een garagecomplex met meer dan tien verdiepingen parkeerplezier.
De betere Brusselaar zal deze locatie (naast de parkings “Schildknaap” en “Centrum” aan respectievelijk het Muntplein en de Inno) ongetwijfeld kennen. Er is nagenoeg geen controle aan de ingang waardoor u vrij bent om er rond te dolen tot in de hoogste etage, alwaar u een prachtig 360° panoramisch zicht op Brussel hebt.
Kortgeleden gebruikte de kunstenaar Emmanuel Lambion parking 58 overigens voor zijn utopisch plan “Park 58”. In deze denkoefening stelde hij voor om de bovenste parkeerplaatsen te schrappen en het dak op te waarderen tot een skypark with a view. Van een landmark gesproken.